Inspiration

Monteringsarbeten från fundament till skorsten

Besök gärna våra leverantörer för inspiration och idéer!

Vi har nära samarbete med några av Sveriges bästa leverantörer av kaminer, eldstäder och tillbehör. Kika gärna in på deras hemsidor nedan och få inspiration så hjälper vi dig med allt från murning av fundament till skorstenen på taket. Har du frågor om någon produkt ring oss!

GABRIELS KAKELUGNAR

Gabriel Burmeister var konstnären, grafikern och keramikern som i början av förra seklet utvecklade en speciell stil, Gabrielfajans. Inspiration söktes i 1700-talets fajanser från Mariebergs och Rörstrands gamla fabriker samt dåtidens kakelugnsdekorer. Till sin hjälp hade Gabriel Burmeister skickliga kakelugns- och keramikdekoratörer, bland andra Hjalmar Dahl, som kom från Gagnef i Dalarna. Före samarbetet med Gabriel Burmeister hade han bland annat målat kakelugnar vid Boivers Kakelugnsfabrik i Uppsala. 1925 förvärvades en fajansfabrik i Timmernabben, med anor från 1859.

BESÖK GABRIELS KAKELUGNAR

KAMINEXPERTEN

Idag har vi ett av Sveriges bästa utbud av Braskaminer vilket numera inte bara innefattar vårt eget varumärke Kaminex® utan vårt sortiment har växt och vi dammsugit marknaden efter de bästa produkterna som går att finna. Dessa erbjuder vi sedan till en självkostnadsmarginal så du som kund alltid kan göra ett klipp oavsett om det är en liten kamin eller en exklusiv installation – det är nämligen vår affärsidé.

BESÖK KAMINEXPERTEN

NORDIC HEATING

Oavsett om Du är ute efter braskamin / vedkamin, pelletskamin, hybridkamin, isolerad modulskorsten, oisolerade skorstensrör eller skorstensslang vill vi att Du som kund skall känna Dig trygg med Ditt köp! Som ett led i detta har vi samlat mängder med information för Dig, så att Du kan få svar på så många av Dina frågor som möjligt!
Under avsnitten till vänster hittar Du information inordat efter kategori. Flera av avsnitten rymmer PDF-filer med ytterligare information.

BESÖK NORDIC HEATING

BRA GODKÄNDA KAMINER OCH ELDSTÄDER!

Vissa vill ha nya kaminer och kakelugnar men vi renoverar givetvis äldre kakelugnar och öppna spisar som kanske fått eldningsförbud av Räddningstjänsten. Kontakta oss så berättar vi mer!

Ring: 070-37 67 905 och tala med Lennart så kan du snart elda och ha varmt och skönt igen!

RING OSS